עיסוי פרינאום הדגמה על ידי פיזיותרפיסטית

כל הריונית יודעת בדיוק על מה אני מדברת..

בשבועות 34-35 , במסגרת קורס הכנה ללידה , אתן מתבקשות להתחיל לעסות את הפרינאום שלכן- לא ברור איפה זה, לא ברורה המטרה וגם לא האם זה מועיל בלידה עצמה ולהתאוששות שאחרי.

 

היום באתי לפזר את הערפל מאחורי העניין הזה…הפרינאום הוא למעשה החלק שמפריד בין פי הטבעת לפתח הנרתיק שלכן ואם תשימו את האצבע שלכן באיזור תגלו שזה חלק די גמיש של האיזור הזה,

האיזור הזה הוא איזור שחווה מתיחה משמעותית במהלך הלידה עצמה כאשר המיילדת עוזרת לכתפיים והראש של העובר לצאת החוצה בלידה וגינלית  אך הוא חווה עומס עוד קודם לכן- בסוף ההריון.

אז מה בעצם המטרה של העיסוי של האיזור הזה? 

אחד האתגרים בלידה נסוב סביב היכולת  להרפות את רצפת האגן כאשר אנחנו כאובות או רצפת האגן נמתחת מטה. ההרפייה של האיזור הפרינאלי והגמישות שלו יכולה להכתיב את הצורך בהתערבויות בלידה (חתך או לידת ואקום).

בפועל- לא תמיד כך הדבר.

מסתבר שהצלחתה של לידה ללא התערבות תלויה בגורמים רבים נוספים עד כדי כך שקשה לדעת מהי באמת השפעתו של העיסוי פרינאום על הלידה עצמה.

הגורמים המשפיעים הם: לחץ, חרדה, מנח היולדת, אפידורל (כן או לא) ועוד…אפילו עמדות הצוות הרפואי משפיעות על חווית הלידה של היולדת וההתערבויות בלידה.

אז מה בכל זאת המטרה של העיסוי הזה והאם זה חובה? מה המדע אומר על זה?

אחד הדברים שכן הוכחו זה מכבר הוא שעיסוי פרינאום יכול להיות יעיל במניעה של קרעים בדרגה 3-4 בלידה (קרעים שמערבים את פי הטבעת ועלולים לסכן את השליטה שלכן בסוגרים).

בנוסף, עיסוי פרינאום יכול לעזור לאישה ללמוד את ההרפיה של שרירי רצפת האגן שצמודים לפרינאום וכך האישה עצמה תחוש יותר בשליטה במהלך הלידה שלה עצמה.

אז איך זה מתבצע?

אפשרות ראשונה היא להשתמש בבן זוג ולבקש ממנו ללחוץ את הפרינאום בתנועה של האות”U” מימין לשמאל למספר דקות ביום, אפשרות נוספת היא לבצע זאת בעצמך (אם את מגיעה לשם כשהבטן גדולה מאוד) , אפשרות אחרונה היא להשתמש במכשיר ייעודי לכך.

 

 

רותם סול

רותם סול

פיזיותרפיסטית מוסמכת, בעלת תואר שני בפיזיותרפיה (MscPT) ותואר שני בבריאות הציבור וניהול מערכות בריאות (MPHA) בעלת קליניקה פרטית לפיזיותרפיה, מעבירה הרצאות וסדנאות למדריכים, מאמנים ופיזיותרפיסטיות

אולי יעניין אותך גם הרצאות בנושאים הבאים