שיקום רצפת האגן לנשים
אם ילדת לא מזמן וקיבלת המלצה להגיע לטפל ברצפת האגן שלך אז את בוודאי תוהה מדוע זה חשוב ?
איך תדעי שיש לך בעיה ברצפת האגן?
אם את בגיל המעבר ולפתע התחלת להרגיש כאבים בקיום יחסי מין או בליטה קטנה בנרתיק, בטח תהית האם זה קשור לרצפת האגן וכיצד מטפלים בזה?
אם יש לך כאבים באגן או סביב הסוגרים בטח התקשת למקם את הכאבים האלה ולהבין ממה הם באים…
מדוע כל כך קשה לנו לזהות בעיות ברצפת האגן?
בראש ובראשונה משום שזוהי קבוצת שרירים שאיננו רואות אותו בעין. היא נמצאת ממש מתחת לתחתונים שלנו, מסביב לסוגרים שלנו (פי הטבעת, הנרתיק ופתח השופכה) וגם בעומק האגן. כאשר אנחנו לא רואות שריר מסוים יש להניח שהוא אמור לעבוד אוטומטית אך מה קורה אם לא?
תפקידה של רצפת האגן פועל בשני מישורים: האחד הוא סגירה ופתיחה של הפתחים בעת התרוקנות והתאפקות והשנייה היא הרמה של איברי האגן (שלפוחית השתן, רקטום ורחם) בתגובה לעלייה בלחץ התוך בטני (כשאנחנו מתכופפות, מרימות, צוחקות, מפהקות , משתעלות ומתעטשות.. בקיצור.. בכל מהלך היום- יום שלנו).
כל עוד רצפת האגן עובדת באופן מתוזמן ותקין אם שרירי הבטן והסרעפת- הכל תקין ואין סימפטומים- את לא דולפת, לא קשה לך להתאפק לשירותים, אין לך עצירות או כאבים..
אבל מה קורה כשרצפת האגן נמתחת או נפגעת והמהלך התקין שלה לא עובד באופן אוטומטי?
שם בדיוק נכנסת הפיזיותרפיה: התפקיד שלנו הוא לזהות מה המקור לבעיה , ממה היא נובעת ולתת פתרון באמצעות תרגול או טיפול מנואלי (באמצעות טכניקות ידניות).
ולמה יעזור התרגול? שיפור של התחושה, הסיבולת, הכוח וגם התזמון עם שרירים אחרים שעובדים בשותפות עם רצפת האגן (הסרעפת, שרירי הבטן , זוקפי הגב ועוד…)
הסבר על רצפת האגן לאחר לידה
פיזיותרפיה לרצפת האגן לאחר לידה